Açıldığında 2 bin 682 yatak kapasitesiyle günde 32 bin 700 hastaya hizmet vermeye hazırlanan Başakşehir Şehir Hastanesi, 1 milyon metrekarenin üzerinde alanıyla, sadece İstanbul'un değil, tüm bölgenin sağlık ihtiyaçlarına çözüm olmayı hedefleyecek. Hastanenin en önemli özellikleri arasında ise, deprem riski altında bulunan İstanbul'un ihtiyaçlarına göre inşa edilmiş olması geliyor. Yapıların deprem yüklerini aktaran teknoloji olan sismik izolatör teknolojisi ile donatılacak olan hastanede, en şiddetli depremler sırasında ve sonrasında dahi tüm operasyonel faaliyetler aksama olmadan yerine getirilecek.
10 bin kişinin çalıştığı bir tesis haline gelecek
Sadece inşaat sürecinde ayda yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağlayan hastane ayrıca, bölgedeki nitelikli istihdama da katkı sağlayacak. 4 bin 300 medikal personeli, 4 bin 50 hizmet personeli ve 810 yönetim personelini bünyesinde barındırmaya hazırlanan Başakşehir Şehir Hastanesi, yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı bir tesis haline gelecek. 2 bin 354 yatak kapasiteli ana hastane, 200 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile 128 yatak kapasiteli psikiyatri hastanesinden oluşacak Başakşehir Şehir Hastanesi, bölgedeki diğer illerin sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılayacak.
Diğer taraftan Türkiye'de sayıları artan korona virüsü vakaları şehir hastanelerinin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Öte yandan hastanenin son hali havadan drone ile görüntülendi.
KAYNAK: IGFA







-
Bursa Osmangazi Meclisi’nde hukuk ve adalet tartışıldı
-
Edirne Keşan’da motosiklet denetimlerine devam
-
İçişleri'nden iki geçici uzaklaştırma daha!
-
Mudanya, Slovenya ve Fransa'da tanıtıldı... Baran Güneş, Mudanya için uluslararası sahnede
-
HAK-İŞ’ten 81 ilde tek yürek oluyor
-
Bursa Gemlik’te afetlere önceden hazırlık
-
Fahrettin Altun görevden alındı, yeni İletişim Başkanı Burhanettin Duran!
-
Yusuf Alemdar Karasu’ya gidip bizzat yerinde inceledi