Başkan Altay, TDBB’nin Türk dünyasında kardeşlik, dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek için 2003 yılında kurulduğunu vurguladı. TDBB’nin Türk dünyasının ortak sesi ve dayanışma platformu olduğunu belirten Başkan Altay, “Birlik, şehirlerin gelişimine yön veren, ortak akıl ve değerlerle iş birliğini güçlendiren kapsayıcı bir yapıdadır. Kültürel etkinliklerden altyapı projelerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyoruz” dedi.
Merkezi İstanbul’da bulunan TDBB, 31 ülkeden yaklaşık bin 200 üye belediyeyle faaliyet gösteriyor. Arnavutluk’tan Özbekistan’a, Balkanlar’dan Orta Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada, 16 ülke yönetim kurulunda temsil ediliyor.
Birlik, ortak tarih, kültür ve medeniyet mirasını korumayı, yerel yönetimler arasında ekonomik, teknik, sosyal ve kültürel iş birliğini artırmayı hedefliyor.
TDBB’nin faaliyetleri arasında; uzman eğitimleri, staj programları ve kardeş şehir faaliyetleri, tarihi mirasın korunması, gençlik-spor organizasyonları ve sosyal yardım projeleri, belediyelere eğitim, danışmanlık, ulusal-uluslararası fonlara erişim ve dijital altyapı projeleri (e-belediye, Kent Bilgi Sistemleri) ile doktora ve yüksek lisans tez desteği, prestij yayınlar yer alıyor.
KAYNAK: IGFA







-
Kayseri Melikgazi'den metruk bina mesaisi
-
Kayseri Talas'ta kitap kokusu bu çarşıdan yayılacak
-
Kayseri Büyükşehir geleceği şarj ediyor
-
Bursa'da Anahtar'dan DAĞDER'e ziyaret
-
Edirne'nin tarihi ve kültürel hazinesi: Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi
-
Malatya'da öğrencilerin “Yaz Seninle Güzel” programı keyfi
-
LÖSEV gönüllüleri İBB Korolar Festivali'nde
-
İzmit Belediyesi 'Gültepe'lileri dinledi