Bursa’daki 93 okulda görev yapan 85 kadın ve 20 erkek öğretmenden oluşan topluluk, farklı branşlardan gelen özverili performanslarıyla tarihin kadın destanını sahneye taşıdı.
Dört bölümden oluşan gösteride, Kafkaslar’dan Anadolu’ya göç eden kadınların direnci, Toroslar’daki Yörük kadınlarının sevinç ve dayanışması, Balkanlardan gelen kadınların kültürel yolculuğu ve Anadolu’nun kadim ruhunda birleşen hikayeler, dansın evrensel diliyle anlatıldı. Seyirciler, kadınların tarih boyunca sergilediği cesaret ve dayanıklılığa tanıklık ederken, uzun süren alkışlarla duygusal anlar yaşadı.
“ÖĞRETMEN YAPARSA EN GÜZELİNİ YAPAR”
Gösteri, öğretmenlerin sanatsal yetkinliklerini ve yaratıcılıklarını gözler önüne sererek, “Öğretmen yaparsa en güzelini yapar” sözünü bir kez daha kanıtladı. Performans, kültürel belleği canlı tutan ve dayanışmayı yücelten bir sanat eseri olarak hafızalara kazındı.
Etkinliğe, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, MEB Maarif Orkestrası ve Halk Dansları Topluluğu Genel Koordinatörü Özer Yılmaz ile çok sayıda protokol üyesi katılarak öğretmenlerin bu anlamlı sanat yolculuğuna destek verdi.
KAYNAK: IGFA







-
Bursa'yı 'Altın Karagöz' heyecanı sardı
-
İzmir Örnekköy’de kentsel dönüşüm hız kesmiyor... 6. etap kuralar çekildi
-
15 Temmuz Direnişi İskenderun’da anıldı
-
Bursa Osmangazi Başkan Aydın, Kırcaali Mahallesi sakinleriyle buluştu
-
Engelsiz yaz atölyelerinde sıcak buluşma
-
Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor
-
Bursa Osmangazi'de Belediye personeline farkındalık eğitimi
-
LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi