YOL GİDERLERİ EN YÜKSEK MASRAF KALEMİ OLDU
“Bayram tatilinde en yüksek maddi kalem hangisini oluşturuyor?” sorusuna ise, çalışanların yüzde 39’u “Yol giderleri”, yüzde 31’i “Yeme-içme”, yüzde 30’u ise “Konaklama” masraflarının olduğunu belirtti. 2024 yılı anketiyle karşılaştırma yapıldığında yol gideri cevabında yüzde 4’lük bir artış kaydedildiği gözlemleniyor.
YÜZDE 69 AYLIK GELİRİNİN YÜZDE 50’SİNİ BAYRAMA AYIRIYOR
Anketin “Aylık gelirinizin yüzde kaçını bayram tatili için ayırıyorsunuz?” sorusunu, katılımcıların yüzde 69’u yarısını, yüzde 16’sı “yarısından fazlasını”, yüzde 7’si “Yüzde 100’ü”, yüzde 8’i ise “Yüzde 100’ünden fazlasını” diye cevapladı. Gelirinin yüzde 50’sinden fazlasını bayram için ayıranlar sırasıyla gıda, eğitim, tekstil ve lojistik sektöründe çalışıyor. Gelirinin yüzde 100’ünü ayırabilirim diyenleri ise güvenlik ve mağazacılık sektöründe çalışanlar oluşturuyor. Gelirinin yüzde 100’ünden fazlasını harcayabilecek olanlar da sırasıyla e-ticaret, güvenlik ve mağazacılık sektörlerinde istihdam ediliyor. 2024 yılı anket verileriyle kıyaslama yapıldığında ise aylık gelirinin yüzde 100’ünden fazlasını harcamayı düşünenlerde yüzde 2 oranında azalma göze çarpıyor.
BAYRAM İKRAMİYESİ ALANLARDA GIDA, MAĞAZACILIK VE LOJİSTİK SEKTÖRLERİ ÖNE ÇIKIYOR
Anket çalışmasında yer alan “İş yerinizden bayram tatili için ikramiye aldınız mı? Alacak mısınız?” sorusunu, çalışanların yüzde 82’si “Hayır” diye cevapladı. İkramiye alacağını belirten yüzde 18’lik kesim ise gıda, mağazacılık ve lojistik sektöründe çalışanlardan oluşuyor. Öte yandan, 2024 yılına göre ikramiye almayan çalışan oranında yüzde 4’lük düşüş kaydediliyor.
KAYNAK: IGFA







-
Gaziantep'te klima denetimlerinde 521 araca ceza
-
Mersin’de 20 bin kişiye aşure ikramı
-
Başkan Tugay: Yangının yaralarını birlikte saracağız
-
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'Milli İrade' vurgusu
-
Memduh Büyükkılıç'tan '15 Temmuz' mesajı
-
IBIA'dan Anıtkabir'e ziyaret
-
15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek
-
KOSKEM 1 haftada 235 can daha kurtardı