Uzman eğitimciler Dide Demir ve Neriman Atasever tarafından verilen seminerlerde, özellikle kırsal alanlarda görev yapan personelin kenelere karşı alması gereken önlemler detaylı bir biçimde ele alınırken, fiziksel hareketlilik, beslenme ve düzenli sağlık kontrolü gibi sağlıklı yaşam başlıklarına da vurgu yapıldı.
SAĞLIKLI PERSONEL, GÜÇLÜ HİZMET
Eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, belediyeciliğin yalnızca asfalt, yol, park ve kaldırım yapmak olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Hizmetin merkezine insanı koyan bir anlayışla çalışıyoruz. Özellikle personelimizin sağlığı bizim için önceliklidir. Çünkü güçlü bir hizmet, sağlıklı bireylerle mümkündür. KKKA gibi hayati risk taşıyan hastalıklara karşı bilinç oluşturmak ve bu bilinci tüm çevreye yaymak, yerel yönetimlerin önemli sorumluluklarından biridir.”
Başkan Yalçın ayrıca Talas Belediyesi’nin sadece şehir estetiğiyle değil, yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarıyla da örnek olmaya devam edeceğini belirtti.
Toplam altı oturum halinde planlanan eğitimlerin son bölümleriyle birlikte yaklaşık 500 belediye personeline ulaşılması hedefleniyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan personellere Sağlıklı Hayat Akademisi kapsamında katılım belgesi de verilecek.
Talas Belediyesi, bu tarz bilinçlendirme çalışmalarıyla hem çalışanlarını güçlendiriyor hem de vatandaşlara daha sağlıklı bir hizmet zinciri oluşturmanın temellerini atıyor.
KAYNAK: IGFA







-
Tarlaya 100 TL ve özür notu bıraktı!
-
Bilecik’te çocuklara ücretsiz sinema şöleni
-
Bu Cuma vizyonda yer alacak filmler belli oldu
-
Ordu'da ‘Sevgi Tırı’ yolculuğa başlıyor
-
Manisa’da el ele yönetim vurgusu
-
Antalya'da geleneksel aşure ikramları devam ediyor
-
Ordu'da merakla beklenen yarışma sonuçlandı
-
Sarıyer Kilyos atık su tünelleri kazı çalışmaları başladı