Sekapark Maide Restoran’da düzenlenen imza törenine Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı, ilçe belediye başkanları ve yardımcıları katıldı.Sıfır Atık Noktaları ve Teşvik SistemiProje kapsamında, her ilçeye ikişer Sıfır Atık Noktası kurulacak.
Daha önce 80 mobil atık getirme merkezi temin eden belediye, yeni projeyle atıkların kaynağında ayrıştırılmasını teşvik edecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Şube Müdürü Hüseyin Kılıç, “Vatandaşlar, kağıt, metal, plastik, cam, elektronik atık ve bitkisel atık yağları Sıfır Atık Noktalarına getirerek Kentkart’larına bakiye yükleyebilecek veya puan biriktirebilecek. Geliştirdiğimiz yazılımla atık kabulü, tartımı ve raporlama yapılacak. Bu proje, Türkiye’ye örnek olacak” dedi.
“ATIKSIZ YAŞAM VE ÜCRETSİZ ULAŞIM HEDEFLİYORUZ”
Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı, “Atıksız yaşam ve ücretsiz ulaşım kavramını hayata geçirmek istiyoruz. İsrafın önlenmesi ve atıkların kaynağında toplanması için ilçe belediyelerimizle koordineli çalışıyoruz. Projemiz, sürdürülebilir yaşamı benimseyen, çevre dostu bir Kocaeli için örnek olacak” diye konuştu.
BÜYÜK ÇEVRESEL KAZANIMLAR
2018-2024 yılları arasında Kocaeli’de Sıfır Atık Projesi kapsamında 250 bin ton kağıt geri dönüştürülerek 4 milyon ağacın kesilmesi önlendi. Ayrıca 190 bin ton plastikle 3 milyon litre ham petrol, 100 bin ton camla 110 bin ton cam hammadde, 210 bin ton metalle 270 bin ton metal hammadde tasarrufu sağlandı. Proje, karbon ayak izini azaltarak sürdürülebilir ulaşımla sera gazı emisyonlarını düşürmeyi ve doğal kaynakların verimli kullanımını amaçlıyor.
KAYNAK: IGFA







-
Tarlaya 100 TL ve özür notu bıraktı!
-
Bilecik’te çocuklara ücretsiz sinema şöleni
-
Bu Cuma vizyonda yer alacak filmler belli oldu
-
Ordu'da ‘Sevgi Tırı’ yolculuğa başlıyor
-
Manisa’da el ele yönetim vurgusu
-
Antalya'da geleneksel aşure ikramları devam ediyor
-
Ordu'da merakla beklenen yarışma sonuçlandı
-
Sarıyer Kilyos atık su tünelleri kazı çalışmaları başladı