Proje kapsamında STK'lar ve mahalle muhtarları ile iş birliği yapılarak randevu sistemi ile kısırlaştırma ve aşılama hizmetleri sunulacak. Merkeze uzak olan ve bakımevi kurma zorunluluğu bulunmayan ilçelerde de hizmet verecek olan Vetbüs’teki operasyon sonrası, ilçe belediyelerinin oluşturduğu doğal yaşam alanlarında hayvanların bakımına devam edilecek.
Vetbüs projesi ile daha fazla sokak hayvanına ulaşılması ve onların sağlıklı bir şekilde yaşamalarının sağlanması amaçlanıyor.
“BAKIMEVİMİZE ULAŞMASI GÜÇ OLAN HAYVANLARIMIZA ULAŞACAĞIZ”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Baş Veteriner Hekimi Faruk Alptekin, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek’in projesi olan Vetbüs gezici mobil kısırlaştırma, tedavi ve aşılama otobüsünün hizmete başladığını belirtti.
Alptekin, “Merkezden uzak olup bakım evimize ulaşılması güç olan yerlerde, muhtarlarımızla ve STK’larımızla iş birliği içerisinde randevu sistemiyle hayvanların kısırlaştırma ve aşılama işlemini gerçekleştireceğiz” dedi.
Faruk Alptekin, “25 bin nüfusun altındaki ilçelerimizde bakım evi yapma zorunluluğu yasal olarak olmadığı için Vetbüs ile buralara hizmet vereceğiz. Buralarda kısırlaştırma ve aşılama işlemini gerçekleştireceğiz.
İlçelerimizden taleplerimiz doğal yaşam alanları oluşturarak operasyon sonrası ilçe belediyelerindeki doğal yaşam alanlarında bakılmaları için teslim edeceğiz. Yine buralara randevu usulü ile otobüsümüzü belli aralıklarla götüreceğiz. Bu şekilde kısırlaştırma seferberliği ilan ederek daha fazla hayvanın kısırlaştırılması sağlanacak. Hayvanların sağlığı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
KAYNAK: IGFA







-
Her migren baş ağrısı değildir!
-
Hazır kahve görme kaybını hızlandırabilir!
-
Mersin Büyükşehir’den Tarsus’a ücretsiz sağlık hizmeti
-
İzmir Büyükşehir’den diş sağlığına tam destek
-
Karın şişkinliğine karşı uzman tavsiyeleri
-
Klima çarpmasına dikkat! Baş ağrısının sebebi olabilir
-
Yaz Spor Okulu öğrencilerine sağlık kontrolü
-
Göz tansiyonuna karşı yıllık kontrol uyarısı