Dr. Algın, yaşam süresinin uzamasına rağmen diyabet, obezite, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları ve kanser gibi kronik hastalıkların arttığını belirterek, beslenmenin hastalık yönetiminde bilimsel bir araç olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. Besinlerin genetik etkileri, bağırsak mikrobiyotası ve enflamasyon üzerindeki rollerine dair araştırmaların, terapötik beslenmeyi sağlık politikalarının merkezine taşıdığını söyledi.
“Longevity” kavramını değerlendiren Algın, modern sağlık anlayışının yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini belirtti: “Terapötik beslenme ve anti-aging yaşam tarzı, oksidatif stres, kronik enflamasyon ve insülin direncini azaltarak biyolojik yaşı yavaşlatıyor.” Kongrenin, sağlık profesyonelleri ve toplum için somut katkılar sağlayacağını ifade eden Algın, multidisipliner iş birliği ve bilimsel bilginin halka ulaştırılmasının önemine dikkat çekti.
Algın, “Beslenme konusunda bilgi kirliliği yaygın. Bu kongreler, güvenilir bilgiyi halka ulaştırarak farkındalığı artırıyor. Beslenme, hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşlanma için stratejik bir araç” dedi. Kongre boyunca sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaşılacağını, bu çabaların sağlıklı yaşam davranışlarını teşvik edeceğini ve bireyleri daha aktif hale getireceğini ekledi.
KAYNAK: IGFA







-
Yaz tatilinin gizli tehlikesi: Yüzücü kulağı!
-
Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun
-
Sünnette çocuğun psikolojisine dikkat edilmeli
-
Bursa'da 2 yaşındaki bebeğin böbreğindeki taşa başarılı operasyon
-
Hayati risk taşıyan bozukluk: Anoreksiya nervosa’nın tehlikelerine dikkat
-
Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir
-
Volkan Konak'ın kaybı farkındalık oluşturdu... Kalp krizi için İzmit'e elektroşok cihazları kuruldu
-
Sıcak hava dalgası sağlık riski oluşturuyor... Güneş çarpmasına dikkat!