Dr. Şeviker, “Sosyal medya, hastaları bilgilendirme ve sağlık farkındalığı oluşturma açısından önemli bir platform. Ancak bilgilerin doğru kaynaktan geldiğinden emin olmak hayati” dedi.
KİŞİYE ÖZEL OLMAYAN DİYETLERE DİKKAT
Yaz aylarında sosyal medyada sıkça paylaşılan diyet önerilerine karşı uyaran Dr. Şeviker, “Tek tip, kişiselleştirilmemiş diyetler herkes için uygun değil. Protein veya detoks odaklı diyetler standart kalıplarla sunuluyor, oysa her bireyin sağlık ihtiyacı farklı. ‘Hastalık yoktur, hasta vardır’ anlayışını unutmamalıyız” diye konuştu.
HEKİM-HASTA İLETİŞİMİNDE YENİ KANAL
Pandemiyle birlikte sosyal medyanın, sağlıklı beslenme, egzersiz ve güncel sağlık bilgilerine erişimde önemli bir rol oynadığını belirten Şeviker, hekim-hasta iletişiminde de yeni bir kanal oluşturduğunu söyledi. Ancak, “Kaynağı doğrulanmamış bilgileri paylaşmak ciddi riskler barındırır” uyarısında bulundu.
Dr. Şeviker, sosyal medya kullanıcılarına; bilginin kaynağını araştırarak, sağlık kurumları veya uzmanlar tarafından paylaşıldığından emin olmaları yönünde öneride bulunurekn, "Her bilgiyi bireysel sağlık ihtiyaçlarınıza uygulamayın. Emin olmadığınız bilgileri paylaşmaktan kaçının" dedi.
KAYNAK: IGFA







-
Bursa Büyükşehir'in ‘Sağlık Otobüsü’ devrede
-
Beyin metastazlarında erken tanı ve multidisipliner tedavi hayat kurtarıyor
-
İstanbul’da kalp cerrahisinde dev buluşma
-
Topuk dikeni hayatınızı zorlaştırmasın!
-
Gündüz aşırı uykululuğun az bilinen gerçeği: Hipersomnia
-
Türkiye’nin ilk el hijyeni ölçeği Üsküdar Üniversitesi’nden
-
Konya Selçuklu'ya Aile Sağlığı Merkezi protokolü
-
Aşırı sıcaklar beyin kanaması riskini artırıyor