ZORBALIK ÇOCUKLARDA DERİN İZLER BIRAKIYOR
Zorbalığa maruz kalan çocuklarda korku, kaygı, okula gitmek istememe, ders başarısında düşüş, mide bulantısı, baş ağrısı gibi fiziksel belirtiler görülebileceğini ifade eden Luş, “Sürekli kurban rolünde kalan çocuklarda öz benlik saygısı azalıyor, depresyon ve psikiyatrik bozukluklar ortaya çıkabiliyor. Aileler bu belirtilere dikkat etmeli” uyarısında bulundu.
ÇOCUK TEK BAŞINA ÇÖZEMEZ, DESTEK ŞART
Çocukların zorbalıkla başa çıkmasının zor olduğunu belirten Luş, “Çocuklar bu durumu aileye veya öğretmene anlatamayabilir, çıkmaza girer. Aile ve öğretmenlerin farkındalığı, çocuğun anlatması için zemin hazırlar. Destekleyici bir yaklaşım sergilenmeli, çocuk suçlanmamalı. Okullar, özellikle fiziksel zorbalığı durdurarak çocuğun güvende hissetmesini sağlamalı” dedi.
Zorbalığın önlenmesinde eğitimin kilit rol oynadığını belirten Luş, okullarda küçük yaşlardan itibaren çocuklara, velilere ve öğretmenlere zorbalık eğitimi verilmesi gerektiğini söyledi.
Zorbalık yapan çocukların ebeveynlerinin durumu tedavi gerektiren bir sorun olarak görmesi gerektiğini vurgulayan Luş, “Dürtüsellik kolay çözülemez, ebeveynler profesyonel yardım almalı” dedi.
KAYNAK: IGFA







-
MST Akademi ilk mezunlarını verdi... Sektöre nitelikli genç güç
-
Sakarya'nın 12 mahallesi daha kesintisiz suya kavuşacak
-
İstanbul'da Anadolu lezzeti halk ekmek ile sofralarda
-
Ordu’nun unutulmuş değerleri burada gün yüzüne çıkıyor
-
Bursa Yıldırım'dan istihdama katkı
-
Muğla'da Başkan Aras'tan huzurevi yenileme denetimi
-
Bursa Büyükşehir'den gastronomi hamlesi
-
Mersin'de ilaçlama çalışmaları sürüyor